Biografie

Author Picture

Amanda Stevens

Amanda Stevens is een veelbekroonde Amerikaanse auteur. Ze werd geboren in Bradford en groeide op in het berggebied Ozarks, Arkansas. Ze studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de universiteit van Houston. Hoewel ze al vroeg met schrijven begon, heeft het lang geduurd voor ze haar eerste verhaal naar een uitgever bracht. Uiteindelijk in 1996 debuteerde ze met A baby's cry, een romantische thriller in de bekende Harlequin-reeks. Daarna ging het snel en schreef ze talrijke thrillers in dit genre.

In haar boeken laat Stevens zich graag inspireren door haar omgeving. Zo staat haar geboorteplaats, Bradford, gelegen in het diepe zuiden van de Verenigde Staten, model voor de lieflijke stadjes die in haar romans veranderen in oorden waar het gevaar onverwacht toeslaat. En sinds ze in Memphis heeft gewoond, zijn de Mississippi, de opzwepende blues en de zwoele zuidelijke nachten niet meer uit haar boeken weg te denken. Vele boeken later ging ze op zoek naar inspiratie voor een nieuw project. Ze las over een zeldzaam beroep: het restaureren van oude begraafplaatsen. Dit trok haar aandacht, en gecombineerd met haar voorliefde voor thrillers en spookverhalen legde ze het fundament voor de Dodenrijk-trilogie. Achtereenvolgens verschenen De crypte (The restorer, 2011), Grafstilte (The kingdom, 2012) en Schemerzone (The prophet, 2012).
Stevens' boeken worden beschreven als angstaanjagend, met een nieuwe kijk op het klassieke spookverhaal.

Boeken van Amanda Stevens

Amanda Stevens – De fluisterkamer (105 IBS Thriller)

Evangeline Theroux, rechercheur bij Moordzaken in New Orleans, voelt zich thuis opgesloten.

Haar pasgeboren kind herinnert haar alleen maar aan Johnny, haar overleden echtgenoot, en in een poging om te vluchten stort ze zich op een grote moordzaak. Al snel wordt ze echter gesommeerd haar speurwerk te staken. Ze loopt de FBI in de weg bij een onderzoek waarbij ook Johnny betrokken was.

Wanneer schrijfster Lena Saunders haar een fascinerende theorie over de moord voorlegt, laat de zaak Evangeline niet meer los. Ooit heeft een moeder drie van haar eigen kinderen vermoord in een krankzinnige poging het kwaad uit te roeien dat in hun genen zou huizen.